Droga do zdrowia i równowagi przez odżywianie.
Zielona żywność funkcjonalna – sok z młodego jęczmienia i chlorella pyrenoidosa.
Szukasz dobrego źródła czystego pożywienia bez pestycydów i konserwantów?
Dbasz o zdrowie i chcesz uzupełnić swoją dietę żywym pożywieniem?
Nie masz czasu na wyciskanie soków, a chętnie wprowadziłbyś je do diety?
Zależy Ci, aby Ty i Twoja rodzina miała możliwość zjedzenia zdrowego i pełnowartościowego posiłku?
Twoje dzieci często chorują, co ma ogromny wpływ na Twoje życie osobiste i zawodowe?
Czujesz, że brakuje Ci energii, rano ledwo wstajesz z łóżka, a wieczorem trudno Ci zasnąć?
Często boli Cię głowa, masz problemy z koncentracją i pamięcią?
Odczuwasz duży stres, a Twoje obowiązki Cię przeciążają?
Borykasz się z różnego rodzaju problemami zdrowotnymi i chorobami?
Masz już dość bycia uzależnionym od lekarstw, które często eliminują tylko skutek, a nie przyczynę i szukasz naturalnego rozwiązania na swoje zdrowotne problemy?
Niech pożywienie będzie twoim lekarstwem, a lekarstwo pożywieniem.
Hipokrates
W dzisiejszych czasach otoczeni jesteśmy przez syntetyczne, przetworzone pożywienie, pełne plastiku i chemii. Niełatwo o naturalne płody prosto z pola i bez oprysków. Wartość odżywcza warzyw i owoców spada, za to cukier, syrop fruktozowo-glukozowy znajdziemy już nawet w nabiale czy mięsie.
Cywilizacyjny styl życia sprawia, że czasu na przygotowanie posiłków od A do Z jakby coraz mniej, a gotowa i przetworzona żywność kusi na sklepowych półkach. Często mamy pełne żołądki, ale nasze komórki głodują, ponieważ nie otrzymują wartości odżywczych których potrzebuję. Jesteśmy obciążeni toksynami, metalami ciężkimi znajdującymi się w pożywieniu, wodzie, powietrzu, dostają się one nawet przez skórę z kosmetykami czy przez ubrania nasączone środkami konserwującymi. Nasze organizmy obciążone są stresem wynikającym z trudności dnia codziennego.
Żyjemy w ciągłym hałasie, w miastach jasno jest nawet nocą, otacza nas niebieskie światło ekranów i elektrosmog. To istotne czynniki, które nieustannie wysyłają stresogenne bodźce do organizmu. Dodatkowo nie potrafimy odpoczywać, oddychać przeponą, często prowadzimy siedzący tryb życia, nie kontaktujemy się z własnymi emocjami… Zapominamy o naturalnym rytmie dobowym, żyjemy w nieustającym pędzie, często z dala od natury. Oddalamy się od niej coraz bardziej, zapominając, że jesteśmy jej częścią.
Zaczynamy czuć częste zmęczenie, bóle głowy, mamy osłabioną odporność, pojawiają się zmiany na skórze, problemy żołądkowe itd…, aż w końcu pojawia się choroba.
A choroba to nic innego jak informacja, że w naszym ciele została zachwiana równowaga na poziomie fizycznym, psychicznym i emocjonalnym.
To moment w którym warto zastanowić się, co można w swoim życiu zmienić w tych obszarach. A że dla naszego ciała pożywienie jest paliwem do funkcjonowania proponuję zacząć właśnie od niego.
Więc jakby to było, gdybyśmy każdego dnia mieli dostęp do czystej, organicznej i żywej żywności, która nie jest jedzeniem, które tylko wypełnia żołądek, a pożywieniem, które odżywia i ożywia?
Jakby to było, gdyby taka żywność jednocześnie miała właściwości detoksykacyjne i w bezpieczny sposób usuwała z naszego organizmu toksyny?
A przygotowanie takiego posiłku zajmowało naprawdę niewiele czasu, było proste i praktyczne?
A jeśli powiem Ci, że istnieje doskonałe pożywienie, które odżywia i oczyszcza na poziomie ciała, umysłu i ducha? To zielona żywność funkcjonalna, czyli sok z młodego jęczmienia i chlorella pyrenoidosa.
W jaki sposób sok z młodego jęczmienia i chlorella sprawiają, że nasze ciało wraca do „ustawień fabrycznych” i utrzymuję równowagę? Jednocześnie odżywia i oczyszcza na poziomie komórkowym, dzięki czemu coraz lepiej funkcjonują komórki, tkanki, narządy i całe układy. A w zdrowym ciele zdrowy duch, więc poprawia się także nasza życiowa energia i dobre samopoczucie.
ZIELONA ŻYWNOŚĆ DLA CIAŁA
Odżywia i odkwasza
Jest cennym i naturalnym źródłem witamin (m.in. C, D, A, E, H, K2, witamin z grupy B, w tym B12, kwasu foliowego), minerałów (m.in. żelaza, wapnia, magnezu, cynku, selenu), białka, ale także antyoksydantów, flawonoidów, fitosubstancji, chlorofilu, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych czy żywych enzymów. Ma wysoką gęstość odżywczą – szklanka soku z młodego jęczmienia zawiera porównywalnie tyle wartości odżywczych co dwa surowe brokuły, a porcja chlorelli odpowiada zawartości miski organicznych warzyw i owoców.
Ma właściwości prebiotyczne i antybiotyczne, odkwasza i odgrzybia organizm. Reguluje pracę układu trawiennego, nerwowego, wspiera pracę mózgu (zaliczana do tzw. brain food), przyspiesza regenerację tkanek, ma działanie odmładzające, wzmacniają odporność. Zielona Żywność ma właściwości adaptogenów, a więc może regulować poziom cukru we krwi, ciśnienie tętnicze czy gospodarkę hormonalną.
Oczyszcza
Sok z młodego jęczmienia i chlorella usuwają złogi jelitowe i regulują funkcje wypróżniania. Jednocześnie oczyszczają na poziomie komórkowym, czyli usuwają toksyny (Jęczmień i Chlorella) i metale ciężkie (Chlorella pyrenoidosa), które dostają się do naszego organizmu wraz z wdychanym powietrzem, pitą wodą, żywnością czy przez skórę. Odżywia i wzmacnia funkcjonowanie narządów, których zadaniem jest detoksykacja organizmu, dzięki czemu lepiej pełnią one swoje funkcje.
ZIELONA ŻYWNOŚĆ DLA UMYSŁU
Sok z młodego jęczmienia i chlorella to idealny pokarm wspierający prawidłowe funkcjonowanie umysłu tzw. brain food – zawiera B (B1, B2, B6, B9, B12 i cholina), przeciwutleniacze, flawonoidy, nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, magnez, które są niezbędne do jego funkcjonowania. Dodatkowo dostarcza aminokwasów niezbędnych do produkcji neurotransmiterów aminokwasów.
Badania naukowe potwierdzają, że przyjmowanie chlorelli ma pozytywny wpływ na pamięć krótkotrwałą poprzez zwiększenie stężenia serotoniny i regulacji wydzielania noradrenaliny w hipokampie.
ZIELONA ŻYWNOŚĆ DLA DUCHA
Jest to pożywienie czyste i wysokowibracyjne ze skumulowana w sobie energią słońca. Wycisza, pomaga utrzymać wewnętrzny spokój. Reguluje rytm dobowy i poprawia samopoczucie, poprzez stymulowanie wytwarzania się melatoniny, serotoniny i dopaminy.
Odżywia mikrobiom – nasz drugi mózg, wzmacnia intuicję oraz czakrę serca, która ma kolor zielony! A dzięki temu, że oczyszcza nas z toksyn, „produkujemy” mniej toksycznych myśli, a usuwając metale ciężkie, pomaga wznieść się na wyższe wibracje.
W praktyce z moich osobistych doświadczeń, doświadczeń bliskich i klientów zastosowanie Zielonej Żywności w znacznym stopniu zmniejszyło objawy lub całkowicie uzdrowiło z:
reumatologicznego zapalenia stawów;
zakrzepicy tętniczej;
niedoczynności tarczycy;
zaparć i hemoroidów;
anemii;
nadciśnienia tętniczego;
zapaleń pęcherza;
infekcji intymnych;
egzem na skórze;
alergii na słońce, światłowstrętu;
depresji;
zespole niespokojnych nóg;
adhd;
braku apetytu;
grypy, przeziębień;
migren;
problemów ze snem.
Zielona Żywność jest też ogromnym wsparciem w uzdrawianiu się z chorób cywilizacyjnych, nowotworów (badania polskich naukowców) i chorób autoimmunologicznych.
Może być też stosowana zewnętrznie na zranienia, otarcia, miejsca po ukłuciach owadów, przy infekcjach ucha, zapchanych zatokach, infekcjach intymnych, hemoroidach, ospie wietrznej, zapaleniu dziąseł, aftach, opryszczce.
Jak wygląda uprawa i dbałość o jakość?
Tylko najwyższej jakości, czysta zielona żywność jest w stanie przynieść Wam efekty o których wspominam. Każda seria powinna być przebadana pod kątem zawartości metali ciężkich, glutenu, toksyn czy pleśni w niezależnych laboratoriach z certyfikatami jakości taki jak HACCP.
Młoda trawa jęczmienna rośnie na czystych terenach, na glebie bogatej w minerały, podlewana wodą ze studni, czystych źródeł lub z topniejących lodowców. Kiedy młode trawki osiągną wzrost 20-25 cm są ścinane, a następnie wyciskanych jest z nich sok w wyciskarce, w ten sposób oddzielany jest błonnik, celuloza i otrzymujemy czysty sok jęczmienny, który następnie jest suszony w niskiej temperaturze (31oC) w suszarce rozpyłowej. I tak przygotowany wysuszony sok mieszamy codziennie rano i wieczorem z wodą i otrzymujemy żywy, odżywczy eliksir zdrowia!
Chlorella hodowana jest w czystych wodach pod stałą kontrolą jakości. Do rozmnażania selekcjonowane są tylko najzdrowsze komórki. Wzrastają one i mnożą się w basenach wodnych na świeżym powietrzu i na słońcu, dzięki czemu są pełne wartości odżywczych i chlorofilu! Aby ta szmaragdowozielona alga była najlepiej przyswajalna, podczas suszenia specjalną metodą STEAM, dodatkowo naruszana jest jej błona komórkowa. Dostępna jest w wersji sproszkowanej do przygotowywania smoothie oraz w drażetkowej formie – wygodnej do spożycia.
Konsultacja dotycząca stosowania zielonej żywności funkcjonalnej
Podczas konsultacji rozmawiamy o Twoim zdrowiu, stylu życia i potrzebach. Wyjaśniam działanie zielonej żywności i jakich efektów można się spodziewać. Następnie ustalam odpowiednie ilości soku z jęczmienia i chlorelli dostosowane do Twoich indywidualnych potrzeb. Wskazuję sprawdzone źródło najwyższej jakości, czystej i certyfikowanej zielonej żywności. Zapewniam prowadzenie i kontakt podczas procesu detoksykacji oraz całego okresu przyjmowania „Zielonek”.
Konsultacja odbywa się telefonicznie, trwa 15-30 minut, jest bezpłatna.
Zadowoleni klienci
Więcej energii, spadek apetytu na słodkie, piękna opalenizna, poprawa odporności
Moim pierwszym zauważonym doświadczeniem już po dwóch tygodniach spożywania
jęczmienia było to, że zaczęłam odczuwać więcej energii. Stałam się mniej senna w ciągu
dnia, łatwiej było mi wstać rano z łóżka. Ja i moje dzieci mamy mniejszy apetyt na słodycze. A
kiedy podczas wakacji na Chorwacji na własne życzenie spiekłam sobie nogi, zastosowałam
okład z jęczmienia, spray z aloesu, masełka po opalaniu i wypiłam dodatkową porcję
jęczmienia. Pod koniec drugiego dnia czerwony kolor nóg zbladł o połowę. W trzecim dniu już
normalnie korzystałam ze słońca. Zauważyłam również, że nasza skóra szybciej się opalała
na piękny brązowy kolor i opalenizna była mocniejsza niż w poprzednich latach.
Moc soku z jęczmienia i chlorelli w pozbyciu się zakrzepicy tętniczej i niewydolności krążenia
Kilka lat temu stwierdzono u mnie niewydolność krążenia kończyn dolnych, przez co nosiłem podkolanówki uciskowe drugiego stopnia. W lutym 2021 zdiagnozowano u mnie zakrzepicę tętniczą. Pojechałem na turnus postu Daniela (diety warzywno-owocowej dr Ewy Dąbrowskiej), a podczas postu włączyłem do diety sok z Jęczmienia, po 2 tygodniach również Chlorellę. Przez parę miesięcy moje pożywienie stanowiło kilka porcji Zielonej Żywności, jabłka i grejfruty. Czułem się coraz lepiej, mogłem pokonywać piesze dystanse, nawet poszedłem w góry. A parę miesięcy wcześniej z ledwością poruszałem się po mieszkaniu.
Regularne wypróżnienia i zwiększenie apetytu u córki
Najważniejsze efekty spożywania soku z Jęczmienia u mojej córki to bezproblemowe i regularne chodzenie do toalety, a wcześniej córka miała zaparcia. A poza tym zwiększył się jej apetyt, co jest niesamowicie ważne przy niejadkach. Polecam podawanie dzieciom Zielonek.
Odczuwam większy spokój, mam uregulowane ciśnienie i zapomniałam o zapaleniu w dłoniach
Pierwsze co mi przychodzi do głowy, że odkąd jem regularnie zieloną żywność mam więcej energii i odczuwam wewnętrzny spokój. Zniknął też problem zapaleń w dłoniach, który utrudniał mi chwytanie przedmiotów o ostrych krawędziach. Moje ,0, jest w normie i nie muszę brać leków.
Poprawa kondycji fizycznej i psychicznej u pieska
Jakiś czas temu pojawiły się problemy z jej sprawnością mojej suczki. Zaczęła bać się schodzić za schodów, spadała z nich, a spacery stanowiły dla niej ogromny wysiłek. Ponad rok temu w moim jadłospisie pojawiła się Chlorella. Moja suczka oczywiście też chciała ją jeść, więc zaczęłam jej dawać codziennie po 15 pastylek. Już po krótkim czasie jedzenia Chlorelli moja suczka zaczęła schodzić ze schodów i nie piszczała przy tym z bólu, chętniej wychodziła nawet na długie spacery i zniknęło jej bielmo z oczu. Poprawiła się jej kondycja fizyczna, a także psychiczna..
Wyrównanie poziomu TSH bez leków i tarczyca w normie
Zastanawiam się jaki wpływ mają Zielonki na moje zdrowie… Kiedy zaszłam w wyczekaną ciążę – akurat zbiegło się to z okresem regularnego picia Jęczmienia. W ciąży zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy – zaczęłam zażywać lek, który wg lekarza miałam już brać do końca życia. Jakiś czas po porodzie przestałam zażywać leki, natomiast bardzo regularnie zjadałam około 20 groszków Chlorelli dziennie + wypijałam szklankę soku z Jęczmienia. Na badania poziomu TSH okazało się, że mimo iż od pół roku nie zażywam sztucznych hormonów mój poziom TSH jest na idealnym poziomie
Szybkie wsparcie w gojeniu ran i ochrona przed oparzeniami na warsztacie
Jak sok z młodej trawy jęczmienia i alga chlorella pomagają w pracy zawodowej na warsztacie? Pewnego dnia włączoną szlifierką kątową zrobiłem sobie ranę na przedramieniu. Po umyciu rany zasypałem ją sproszkowanym sokiem z jęczmienia i przykleiłem opatrunek. I tak przez tydzień, raz dziennie zmywałem sok z rany i zasypywałem ponownie sproszkowanym sokiem z trawy jęczmiennej. Rana bardzo szybko się zabliźniła. Innego dnia, spawałem cały dzień i zapomniałem o założeniu ubrania ochronnego. Normalnie, moja skóra byłaby po takim dniu poparzona. Ale, że od 3 lat regularnie stosuję sok z młodego jęczmienia i chlorella, a moja skóra nasycona witaminą A, obyło się bez jakiegokolwiek oparzenia.